Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen119g37kcal0.5g7.6g0.2g1.8g
Luumu kivetön, kuivattu 50g102kcal2.1g18.9g0.4g4.3g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala40g129kcal6g23.7g1g4g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.9g0.4g1.1g
Ruokasooda 4.5g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g16g97kcal3.9g1.1g8.7g0g
Ruokosokeri60g246kcal0g60.2g0g0g
Neilikka, annos 4g1g3.7kcal0g0.8g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g1g3.5kcal0.1g0.6g0.1g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.7kcal0g0.8g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio40g21kcal1.3g1.8g1g0g
Rypsiöljy 36g320kcal0g0g36.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana804g2148kcal34.4g276.8g96g22.6g
Valittu annoskoko402g1074kcal17.2g138.4g48g11.3g
Annoskoko puolitettuna201g537kcal8.6g69.2g24g5.7g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g11.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082