Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt125g57kcal4g6g1.9g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0g0.9g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 16g52kcal4.7g1.1g3.2g5g
Ruisjauho (Rainbow)100g320kcal10g62.9g2.3g14g
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68.2g1.2g3.4g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl25g225kcal0g0g25g0g
Puolukka 15g5.8kcal0.1g1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana804g2067kcal60.6g293.4g67.4g47.4g
Valittu annoskoko402g1033kcal30.3g146.7g33.7g23.7g
Annoskoko puolitettuna201g517kcal15.2g73.4g16.9g11.9g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600