Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu93g117kcal10.2g0.3g8.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa50g151kcal11.5g0g11.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g50g301kcal12g3.3g27.1g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g100g58kcal9g5g0.2g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)20g114kcal4.6g3.9g10g0g
Seesaminsiemen30g170kcal8.1g3.3g14.5g2.6g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 15g49kcal4.4g1.1g3g4.6g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti15g85kcal3.7g2.1g6.9g0g
Psylliumkuitu, annos 6g3g1.5kcal0g0g0g2.5g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl5g45kcal0g0g5g0g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana804g2201kcal127.6g41.8g173.2g19.4g
Valittu annoskoko402g1100kcal63.8g20.9g86.6g9.7g
Annoskoko puolitettuna201g550kcal31.9g10.5g43.3g4.9g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202