Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo73g518kcal0.2g0.1g58.4g0g
Sokeri 50g201kcal0g49.6g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g146g445kcal14.2g89.5g2.9g21.2g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Mustikka metsä- 105g46kcal0.5g6.7g0.6g3.5g
Sokeri25g100kcal0g24.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.9g10kcal0g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana805g2646kcal30g346.8g123.8g49.4g
Valittu annoskoko403g1323kcal15g173.4g61.9g24.7g
Annoskoko puolitettuna201g661kcal7.5g86.7g31g12.4g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906