Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g166g516kcal4.2g124.7g0.8g12.5g
Maito, Kevyt100g46kcal3.2g4.8g1.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g67g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g8.3g40kcal2g2.8g2.4g2.4g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g50g37kcal2.5g6g0.2g34.9g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.6g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana805g1451kcal24.8g284.6g25.2g103g
Valittu annoskoko402g725kcal12.4g142.3g12.6g51.5g
Annoskoko puolitettuna201g363kcal6.2g71.2g6.3g25.8g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.4g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488