Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 15g78kcal0.1g0.1g8.7g0g
Sokeri 62g251kcal0g61.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 95g325kcal9.6g66.2g1.1g3.3g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)73g23kcal2.2g3.4g0g0g
Rypsiöljy 13g116kcal0g0g13.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 146g52kcal0.2g10.3g0.1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana805g1690kcal24.2g283.6g46g12.4g
Valittu annoskoko403g845kcal12.1g141.8g23g6.2g
Annoskoko puolitettuna201g423kcal6.1g70.9g11.5g3.1g
Arvot/100g100g210kcal3g35.2g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247