Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 120g402kcal0.1g97.9g0.1g1.7g
Voi, 1 tl, 5 g800g5840kcal8g8g640g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Mustikka metsä- 2400g1057kcal12g153.6g14.4g79.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8040g20187kcal42.2g1892.8g1309g162g
Valittu annoskoko4020g10094kcal21.1g946.4g654.5g81g
Annoskoko puolitettuna2010g5047kcal10.6g473.2g327.3g40.5g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593