Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)749g202kcal9.7g36g1.5g12.7g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1998g499kcal20g109.9g0g28g
Vesi999g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 75g81kcal5.9g12.2g0.4g1.6g
Oliiviöljy 135g1192kcal0g0g134.8g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Basilika, kuivattu 10g25kcal1.4g2g0.4g4g
Suola, annos 3g50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8040g4029kcal75g324g274.6g95.2g
Valittu annoskoko4020g2014kcal37.5g162g137.3g47.6g
Annoskoko puolitettuna2010g1007kcal18.8g81g68.7g23.8g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471