Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 150g42kcal1.6g6.5g0.3g3.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g75g40kcal4.3g4g0.8g0g
Pekoni, paistettu 28g145kcal4.6g0g14.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK150g255kcal15g15g15g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana807g964kcal51g51g60.8g6.6g
Valittu annoskoko404g482kcal25.5g25.5g30.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna202g241kcal12.8g12.8g15.2g1.7g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174