Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi211g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g70g21kcal0.7g4.2g0.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha56g93kcal10.7g0g5.6g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 17g54kcal4.1g7.7g0.3g1.5g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 28g37kcal2.4g5g0.6g1.4g
Porkkana 14g4.6kcal0.1g0.8g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana808g429kcal36.6g36.8g13.2g7g
Valittu annoskoko404g214kcal18.3g18.4g6.6g3.5g
Annoskoko puolitettuna202g107kcal9.2g9.2g3.3g1.8g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.6g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413