Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa141g24kcal0.6g3.5g0.8g1g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)113g187kcal21.4g0g11.2g0g
Ranskankerma Valio42g118kcal1.1g1.5g11.8g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g63g13kcal0.4g2.4g0.2g0.9g
Lihaliemikuutio Maggi3.1g8.7kcal0.3g0.2g0.7g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)28g76kcal8.4g0g4.8g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana808g860kcal64.8g16.6g59g4.2g
Valittu annoskoko404g430kcal32.4g8.3g29.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna202g215kcal16.2g4.2g14.8g1.1g
Arvot/100g100g106kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690