Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt694g319kcal22.2g33.3g10.4g0g
Hiiva 69g52kcal9.1g0.8g0.3g4.8g
Vehnäjauho, sunnuntai1665g5827kcal199.8g1182.1g35g49.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g111g71kcal3.9g0.2g27.7g0g
Kananmuna kuoreton 167g238kcal20.8g0.5g17.1g0g
Voi 278g2013kcal3.3g1.1g225.6g0g
Sokeri 472g1915kcal0g471.3g0g0g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g14g43kcal1.5g8.3g1g3.9g
Rusinat (Rainbow) 1 pss278g888kcal8.3g197g1.9g26.9g
Sekahedelmä, kuivattu 278g618kcal9.7g121.7g2.2g22.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8064g23968kcal557.2g4032.6g642.4g216.6g
Valittu annoskoko4032g11984kcal278.6g2016.3g321.2g108.3g
Annoskoko puolitettuna2016g5992kcal139.3g1008.2g160.6g54.2g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984