Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1805g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1204g530kcal6g77g7.2g39.7g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g421g177kcal41.3g1.7g0.4g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe602g1739kcal7.2g337g0g240.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8064g4892kcal109g831.4g15.2g560.8g
Valittu annoskoko4032g2446kcal54.5g415.7g7.6g280.4g
Annoskoko puolitettuna2016g1223kcal27.3g207.9g3.8g140.2g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888