3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 2556g609kcal46g55.7g7.7g58.3g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 799g618kcal13.4g128g1.6g8g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g639g767kcal21.7g23g63.9g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g3.2g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)10g5.4kcal0.1g1g0.1g0.2g
Persilja16g1.9kcal0.2g0.2g0g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8064g4004kcal162.8g415.8g146.6g135.6g
Valittu annoskoko4032g2002kcal81.4g207.9g73.3g67.8g
Annoskoko puolitettuna2016g1001kcal40.7g104g36.7g33.9g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508