3 raaka-aineen juustokakku

Mitä tarvitaan

15 cm pyöreä kakkuvuoka
sähkövatkain
3 kananmunaa
120 g valkosuklaata
120 g tuorejuustoa

Vaiheet

1. Esilämmitä uuni 170-asteiseksi.

Erottele keltuaiset ja laita valkuaiset isoon kulhoon jääkaappiin odottamaan marengin tekoa.

2. Laita murusteltu suklaa isoon kulhoon.

Sulata se vesihauteessa n. 60-asteen lämpötilassa.

Lisää sitten tuorejuusto ja sekoita.

Ota kulho pois lämmöltä ja lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla.

3. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes kulhon voi kääntää ympäri eikä vaahto putoa alas.

4. Lisää näin saadusta marengista 1/3 tuorejuustosekoitteeseen ja sekoita hyvin.

Sitten lisää loput marengista, puolet kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen
5. Kostuta leivinpaperi ruokaöljyllä ja vuoraa sillä kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja kolauta vuokaa hieman pöytää vasten niin että ilmakuplat lähtevät.

6. Aseta kakkuvuoka syvään uunivuokaan ja kaada kuumaa vettä uunivuokaan.

Paista 170 asteessa 15 min, sitten 160 asteessa 15 min. Lopuksi käännä lämpö nollille ja anna kakun paistua ”jälkilämmöissä” vielä 15 min.

7. Anna kakun jäähtyä ritilällä

8. Voit tarjoilla kakun uunituoreena tai jääkaapissa jäähdytettyn

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 42 grammaa

Laiskuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1728g2177kcal190.1g5.2g155.5g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton1152g1843kcal92.2g46.1g149.8g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g1152g6440kcal96.8g633.6g391.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8064g20920kcal758.2g1369.8g1394g0g
Valittu annoskoko4032g10460kcal379.1g684.9g697g0g
Annoskoko puolitettuna2016g5230kcal189.6g342.5g348.5g0g
Arvot/100g100g259kcal9.4g17g17.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433952