Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1880g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 113g84kcal14.8g1.2g0.5g7.8g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 122g395kcal35.4g8.6g24.4g37.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl677g2301kcal94.7g433.1g21g37.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1222g4399kcal158.8g855.3g25.7g45.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8064g14356kcal607.4g2596.4g143.2g255.2g
Valittu annoskoko4032g7178kcal303.7g1298.2g71.6g127.6g
Annoskoko puolitettuna2016g3589kcal151.9g649.1g35.8g63.8g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116