Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen63g21kcal2.1g3.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.8g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g38g131kcal0.6g33.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.8g8.7kcal0.3g1.7g0.2g0.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g38g116kcal6.4g20.2g1.1g4.9g
Vehnäjauho, sunnuntai49g171kcal5.8g34.6g1g1.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g75g233kcal12.7g40.5g2.2g9.7g
Voi, normaalisuolainen (Valio)19g135kcal0.2g0.2g15g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g63g38kcal6.3g2.7g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.2kcal0.8g1.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu17g21kcal1.9g0.1g1.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl13g72kcal2.6g0.7g6.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana809g1919kcal79.4g279.2g55g36.8g
Valittu annoskoko405g959kcal39.7g139.6g27.5g18.4g
Annoskoko puolitettuna202g480kcal19.9g69.8g13.8g9.2g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183