Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g1201g1994kcal246.2g8.4g60.1g22.8g
Keräkaali 250g1201g288kcal14.4g49.2g2.4g25.2g
Porkkana 400g131kcal2.5g22.3g0.8g10.2g
Siirappi, tumma28g90kcal0g20.7g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 8g23kcal0.9g1.2g1.7g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 4g2.8kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Vesi1201g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8088g5058kcal528.2g204.6g130.2g116.8g
Valittu annoskoko4044g2529kcal264.1g102.3g65.1g58.4g
Annoskoko puolitettuna2022g1265kcal132.1g51.2g32.6g29.2g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207186