Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 34g42kcal3.7g0.1g3.1g0g
Sokeri 33g133kcal0g32.8g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g10g30kcal1.7g4g0.8g1.7g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl50g186kcal6g37.2g1.1g1.8g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 12g38kcal1.2g6.7g0.4g1.3g
Fariinisokeri14g55kcal0g13.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.2g4.2kcal0g0.9g0g0g
Rypsiöljy 17g154kcal0g0g17.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 39g18kcal1.2g1.9g0.6g0g
Raparperi 193g65kcal1.3g10.6g0.2g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana810g1461kcal30.6g217.6g47.2g15g
Valittu annoskoko405g730kcal15.3g108.8g23.6g7.5g
Annoskoko puolitettuna203g365kcal7.7g54.4g11.8g3.8g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733