Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 114g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 45g318kcal0.3g0g35.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.7g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 74g253kcal7.5g51.7g0.9g2.6g
Kananmuna kuoreton 75g107kcal9.4g0.2g7.7g0g
Sokeri 36g148kcal0g36.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.3kcal0g0.7g0g0g
Rypsiöljy 16g141kcal0g0g15.9g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 43g380kcal0.3g0.2g42.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana810g2699kcal35g178.2g206g5.2g
Valittu annoskoko405g1350kcal17.5g89.1g103g2.6g
Annoskoko puolitettuna203g675kcal8.8g44.6g51.5g1.3g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632