Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g66g314kcal3.5g41.9g15.1g0.7g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g19g86kcal0.1g0.1g9.5g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g94g524kcal7.5g34.6g39.3g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g75g191kcal4.4g2.4g17.9g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu45g57kcal4.9g0.1g4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.9g7.5kcal0g1.9g0g0g
Liivate 1.5g5.2kcal1.3g0g0g0g
Vesi5.6g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl75g254kcal1.5g2.2g26.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana810g3070kcal46.4g214g224g1.4g
Valittu annoskoko405g1535kcal23.2g107g112g0.7g
Annoskoko puolitettuna203g768kcal11.6g53.5g56g0.4g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664