Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 10g74kcal0.1g0g8.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen125g41kcal4.1g6.1g0g0g
Hiiva 10g7.7kcal1.4g0.1g0g0.7g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki42g23kcal3.5g2.1g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 216g741kcal22g151.2g2.6g7.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana810g1774kcal62.2g319g22g16.6g
Valittu annoskoko405g887kcal31.1g159.5g11g8.3g
Annoskoko puolitettuna203g444kcal15.6g79.8g5.5g4.2g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567