Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)56g197kcal3.9g41.1g1.7g2.3g
Katkarapu 141g96kcal20.3g0g1.5g0g
Paprika keltainen 45g14kcal0.4g2.3g0.1g0.9g
Paprika punainen, annos 40g45g12kcal0.4g2.1g0.2g0.9g
Keräkaali, 100g56g14kcal0.7g1.9g0.1g1.2g
Lime, kuorittu, annos 50g56g20kcal0.3g1.2g0.6g1.6g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g5.6g6.3kcal0.1g0.6g0.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana810g717kcal52.2g98.4g9.2g14g
Valittu annoskoko405g359kcal26.1g49.2g4.6g7g
Annoskoko puolitettuna203g179kcal13.1g24.6g2.3g3.5g
Arvot/100g100g89kcal6.4g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=402334