Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 135g192kcal23.7g0g10.8g0g
Paprika punainen 17g4.9kcal0.2g0.8g0.1g0.3g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g113g416kcal5.1g34.9g28.1g4.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 56g36kcal1.8g2.7g2g0g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Kananmuna 50g(kpl)42g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana810g1427kcal71.8g81g89.8g10.4g
Valittu annoskoko405g714kcal35.9g40.5g44.9g5.2g
Annoskoko puolitettuna203g357kcal18g20.3g22.5g2.6g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609