Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green50g163kcal12g24.5g0.5g6g
Sipuli 22g6.7kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Paprika vihreä 34g7.2kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6g54kcal0g0g6g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.4g1kcal0g0.2g0g0g
Tomaattimurska 80g24kcal0.4g4.2g0.2g1.5g
Soijakastike 3.6g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g8g15kcal0g3.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana812g549kcal26.6g70.2g13.6g17g
Valittu annoskoko406g274kcal13.3g35.1g6.8g8.5g
Annoskoko puolitettuna203g137kcal6.7g17.6g3.4g4.3g
Arvot/100g100g68kcal3.3g8.6g1.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363614