Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 150g114kcal2.8g23.3g0.3g1.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Porkkana 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Lenkki, kevyt sininen HK94g159kcal9.4g9.4g9.4g0.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 60g27kcal0.1g5.7g0.1g1.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g47g9kcal0.3g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana814g782kcal26.2g85g35g7.6g
Valittu annoskoko407g391kcal13.1g42.5g17.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna203g196kcal6.6g21.3g8.8g1.9g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280