Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1577g605kcal15.8g108.8g3.2g39.4g
Vesi1126g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g25g79kcal1.2g4.6g6.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Rypsiöljy rainbow11g101kcal0g0g11.3g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g405g1216kcal85.1g4.1g85.1g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g451g261kcal18g21.6g11.3g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g113g383kcal22.5g0g32.7g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g135g270kcal11.5g4.1g23g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8136g5954kcal314g308g346.8g86.4g
Valittu annoskoko4068g2977kcal157g154g173.4g43.2g
Annoskoko puolitettuna2034g1489kcal78.5g77g86.7g21.6g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589