Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Purjosipuli 14g3.1kcal0.2g0.3g0g0.3g
Oliiviöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Riisi tumma 29g100kcal2g20.7g0.7g1.2g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 29g104kcal2.3g22.7g0.2g0.5g
Vesi157g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 2.5g7.5kcal0.2g0.8g0.3g0g
Paprika punainen 38g11kcal0.4g1.7g0.2g0.7g
Parsakaali brokkoli 45g16kcal2.1g0.9g0.1g1.1g
Katkarapu 67g46kcal9.7g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana815g620kcal34.6g97g7.6g8.4g
Valittu annoskoko407g310kcal17.3g48.5g3.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna204g155kcal8.7g24.3g1.9g2.1g
Arvot/100g100g76kcal4.2g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791