Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 15g4.4kcal0.2g0.7g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 211g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Timjami 2.5g7.2kcal0.2g0.7g0.2g0.9g
Purjosipuli 22g5kcal0.4g0.5g0g0.5g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 13g2.7kcal0g0.2g0g0g
Juuriselleri 15g4.7kcal0.2g0.7g0g0.5g
Tomaattisose tomaattipyree 12g9kcal0.5g1.5g0g0.1g
Puna-ahven savustettu 56g63kcal9.5g0g2.8g0g
Katkarapu 33g23kcal4.8g0g0.4g0g
Sinisimpukka vedessä 25g23kcal4g0.5g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana814g310kcal40g10.6g10g4.6g
Valittu annoskoko407g155kcal20g5.3g5g2.3g
Annoskoko puolitettuna204g77kcal10g2.7g2.5g1.2g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203