Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)183g150kcal3.3g32.2g0.2g1.8g
Porkkana 42g14kcal0.3g2.3g0.1g1.1g
Sianliha keskiarvo 92g200kcal16.7g0g14.9g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1g2.9kcal0.1g0.1g0.2g0g
Sipuli 17g5.1kcal0.2g0.8g0g0.3g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana814g744kcal41.2g70.8g30.8g6.4g
Valittu annoskoko407g372kcal20.6g35.4g15.4g3.2g
Annoskoko puolitettuna204g186kcal10.3g17.7g7.7g1.6g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=77129