Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g57g1g2.8g
Sokeri 53g216kcal0g53.2g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 84g584kcal0.5g0g65.8g0g
Mustikka125g42kcal0.6g8g0.5g4.1g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.7kcal0g1.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana815g2328kcal24.8g241.6g139.4g13.8g
Valittu annoskoko408g1164kcal12.4g120.8g69.7g6.9g
Annoskoko puolitettuna204g582kcal6.2g60.4g34.9g3.5g
Arvot/100g100g286kcal3g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796