Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer800g4120kcal31.2g448g240g42.4g
Voi 800g5803kcal9.5g3.2g650.4g0g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu880g1109kcal96.8g2.6g79.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 910g3122kcal92.7g637g10.9g31.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8140g33829kcal460.4g3540.2g1961g148.4g
Valittu annoskoko4070g16915kcal230.2g1770.1g980.5g74.2g
Annoskoko puolitettuna2035g8457kcal115.1g885.1g490.3g37.1g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834