Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen25g6.4kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Valkosipuli 1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Tuore chili (Oma), annos 20g2.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)3g6.9kcal0.5g0.4g0.4g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g2.5g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka7.5g6.2kcal0.3g1.4g0.1g0.1g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g50g163kcal12g24.5g0.5g6g
Tomaatti, tuore100g20kcal0.6g3.8g0.3g1.4g
Paprikajauhe 0.3g0.8kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g467kcal28g65.2g7.8g16.8g
Valittu annoskoko408g233kcal14g32.6g3.9g8.4g
Annoskoko puolitettuna204g117kcal7g16.3g2g4.2g
Arvot/100g100g57kcal3.4g8g1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321936