Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Punaherukka 34g19kcal0.5g2.5g0.1g1.7g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%67g40kcal2.1g4.8g1.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 42g225kcal0.4g0.3g25.1g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g124g104kcal1.4g22.7g0.5g2.2g
Fariinisokeri23g95kcal0g23.4g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl10g58kcal2.1g0.5g5.1g1.2g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)65g209kcal9g37.9g2.1g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g1617kcal40g188.4g75.6g26.6g
Valittu annoskoko408g809kcal20g94.2g37.8g13.3g
Annoskoko puolitettuna204g404kcal10g47.1g18.9g6.7g
Arvot/100g100g198kcal4.9g23.1g9.3g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218