Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g72g63kcal5.4g0.6g4.3g0g
Sokeri51g206kcal0g50.8g0g0g
Ruisjauho, 1 dl30g96kcal3.3g19.1g0.7g4.2g
Perunajauho 1dl=70g11g35kcal0g8.6g0g0g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Liivate 9g31kcal7.7g0g0g0g
Puolukka 54g21kcal0.2g3.7g0.3g1.4g
Sokeri30g121kcal0g29.9g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)75g187kcal1.9g2.7g18.7g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki75g42kcal6.4g3.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g1614kcal50.2g240.4g48.2g11.2g
Valittu annoskoko408g807kcal25.1g120.2g24.1g5.6g
Annoskoko puolitettuna204g404kcal12.6g60.1g12.1g2.8g
Arvot/100g100g198kcal6.2g29.5g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623