Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)133g185kcal14.7g0.5g13.8g0g
Sokeri 25g103kcal0g25.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g93kcal2.8g19g0.3g1g
Perunajauho 1dl=70g30g101kcal0g24.7g0g0g
Leivinjauhe 2.4g4.2kcal0.1g0.9g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore6g1.5kcal0g0.5g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g181g290kcal13g29g12.7g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g3g8.7kcal0g1.7g0g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g1572kcal61.2g203.2g53.6g4.4g
Valittu annoskoko408g786kcal30.6g101.6g26.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna204g393kcal15.3g50.8g13.4g1.1g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179