Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g150g30kcal0.9g5.7g0.4g2.1g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha120g199kcal22.8g0g12g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)3.3g9kcal0.3g0.6g0.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk42g16kcal0.7g3.2g0g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g566kcal51.6g29.8g26.4g12.4g
Valittu annoskoko408g283kcal25.8g14.9g13.2g6.2g
Annoskoko puolitettuna204g142kcal12.9g7.5g6.6g3.1g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421