Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g40g26kcal1.4g0.1g10g0g
Sinappi (teollinen)16g21kcal0.7g2.3g1g0g
Viinietikka 30g6.2kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Rypsiöljy 311g2752kcal0g0g311.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g5663kcal4.4g17.8g644.4g0.6g
Valittu annoskoko408g2832kcal2.2g8.9g322.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna204g1416kcal1.1g4.5g161.1g0.2g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804