Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer80g413kcal3.1g44.9g24.1g4.3g
Voi 80g582kcal1g0.3g65.2g0g
Sokeri 68g277kcal0g68.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu88g111kcal9.7g0.3g7.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 91g313kcal9.3g63.9g1.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g3391kcal46.2g355g196.6g15g
Valittu annoskoko408g1696kcal23.1g177.5g98.3g7.5g
Annoskoko puolitettuna204g848kcal11.6g88.8g49.2g3.8g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834