Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2295g484kcal27.5g78g4.6g48.2g
Viinietikka 96g20kcal0g0.5g0g0g
Oliiviöljy 27g237kcal0g0g26.8g0g
Sokeri115g466kcal0g114.7g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g574g126kcal5.7g25.8g0g11.5g
Suola, annos 3g5.7g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 7.7g20kcal1.1g1.6g0.3g3.1g
Mustapippuri 3.8g11kcal0.4g1.5g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 956g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8160g2727kcal69.4g444.2g63.6g127.6g
Valittu annoskoko4080g1363kcal34.7g222.1g31.8g63.8g
Annoskoko puolitettuna2040g682kcal17.4g111.1g15.9g31.9g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649