Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer802g4130kcal31.3g449.1g240.6g42.5g
Voi 802g5818kcal9.5g3.2g652g0g
Sokeri 682g2767kcal0g681g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu882g1112kcal97g2.6g79.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 912g3130kcal93g638.6g10.9g31.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8160g33912kcal461.6g3549g1965.8g148.8g
Valittu annoskoko4080g16956kcal230.8g1774.5g982.9g74.4g
Annoskoko puolitettuna2040g8478kcal115.4g887.3g491.5g37.2g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834