Rahkapaistos

Ohje Karppilasta Päärynänaiselta.

Tämä annos on 1,5 x ap.

Vatkataan munat, lisätään suola, makeutusaine ja rahka.

Itse käytän teflonvuokaa, irtopohjakakkuvuoka käy hyvin myös (26 cm).
Uuni 200, voi vuokaan ja hetkeksi uuniin, niin että voi sulaa ja samalla vuoan reunat ovat rasvattu.

Lisätään sulanut voi rahkaseokseen, seos vuokaan ja uuniin n. 40 min.
Paistos ensin kohoaa ja siten laskee, se kuuluu asiaan.

Kypsyys voi tarkistaa myös paistoksen keskikohdalla sormella, jos on kiinteä, on valmis.

Kumotaan kun pikkuisen jäähtyy.

Alun perin resepti on Virosta ja siihen kuuluu 1 rkl mannasuurimoita.

Jätin ne pois ja se ei vaikuttanut makuun yhtään.

Kuuluu syödä kiisselin kanssa, eli kiisseli lautaselle ja pala rahkapaistosta päälle.

Olen syönyt ilmankin, mutta nyt löysin reseptin vadelmakiisseli a`la karppi, eli psyllium kanssa tehty.

Toimi loistavasti!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g180g1313kcal1.8g1.8g143.9g0g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal109.9g2.6g90.2g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g2999g2099kcal359.8g119.9g15g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g20g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8160g9334kcal943g248.6g498.2g0g
Valittu annoskoko4080g4667kcal471.5g124.3g249.1g0g
Annoskoko puolitettuna2040g2334kcal235.8g62.2g124.6g0g
Arvot/100g100g114kcal11.6g3g6.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=459619