Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1600g385kcal29g35.2g4.8g36.8g
Purjosipuli 320g73kcal5.8g7.7g0.6g6.7g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Rypsiöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Flora kevyt margariini 40 400g60g222kcal0.3g1.8g24g0g
Kasvisliemi laimennettu 1600g149kcal4.6g6.6g11.5g0.8g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g400g960kcal60g12.4g80g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8172g4619kcal205.8g140.4g350.2g90.2g
Valittu annoskoko4086g2310kcal102.9g70.2g175.1g45.1g
Annoskoko puolitettuna2043g1155kcal51.5g35.1g87.6g22.6g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518