Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow559g3074kcal5g5g335.3g0g
Kananmuna kuoreton 307g439kcal38.4g0.9g31.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 545g1870kcal55.5g381.4g6.5g19.1g
Leivinjauhe 28g49kcal1.5g10.6g0g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1118g398kcal1.8g79.5g1g22.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g22g89kcal0g22.1g0g0g
Omenasose makeuttamaton 252g190kcal0.8g42.8g0.3g3.8g
Margariini, 60%, Rainbow279g1537kcal2.5g2.5g167.7g0g
Sokeri 475g1928kcal0g474.5g0g0g
Ruishiutale 503g1486kcal44g261.5g12.6g69.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8176g22118kcal299g2561.6g1109.8g230.6g
Valittu annoskoko4088g11059kcal149.5g1280.8g554.9g115.3g
Annoskoko puolitettuna2044g5530kcal74.8g640.4g277.5g57.7g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324