Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 33g11kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Lehtiselleri 19g2.4kcal0.2g0.2g0g0.2g
Tomaattimurska 200g59kcal1.1g10.6g0.4g3.8g
Punaviini 30g21kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana819g536kcal42g28.4g21.2g10.6g
Valittu annoskoko410g268kcal21g14.2g10.6g5.3g
Annoskoko puolitettuna205g134kcal10.5g7.1g5.3g2.7g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216