Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 113g147kcal23.8g0g5.6g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.8kcal0.1g0.8g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g6.3g5.7kcal0.2g0.2g0.4g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Voi 1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 37g16kcal0.1g1.5g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g1.1g2.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana819g378kcal48.6g6g14.6g1g
Valittu annoskoko410g189kcal24.3g3g7.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna205g94kcal12.2g1.5g3.7g0.3g
Arvot/100g100g46kcal5.9g0.7g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291