Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g94g297kcal21.1g2.3g22.5g0g
Nauris 124g34kcal1.2g5.2g0.4g2.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Punajuuri 94g36kcal0.9g6.5g0.2g2.3g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Hunaja 7.5g25kcal0g6.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana819g1091kcal47.4g49.2g76.6g13.2g
Valittu annoskoko409g546kcal23.7g24.6g38.3g6.6g
Annoskoko puolitettuna205g273kcal11.9g12.3g19.2g3.3g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877