Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 561g215kcal5.6g38.7g1.1g14g
Palsternakka 263g167kcal1.3g31g1.1g11.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g413g112kcal5.4g19.8g0.8g7g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)28g70kcal3.1g0.8g6.2g0.4g
Vesi1752g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g26g30kcal0.2g6g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 701g270kcal1.1g57.2g0.6g10.5g
Mustapippuri, annos 1g1.8g4kcal0.2g0.7g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g263g552kcal60.4g0g34.2g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g88g123kcal2.5g5.7g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8190g3084kcal159.6g319.8g109.2g87.4g
Valittu annoskoko4095g1542kcal79.8g159.9g54.6g43.7g
Annoskoko puolitettuna2048g771kcal39.9g80g27.3g21.9g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712