Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio1405g913kcal140.5g59g4.2g0g
Voi 562g4076kcal6.7g2.2g456.8g0g
Sokeri 478g1939kcal0g477.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl562g1910kcal11.2g16.9g196.7g0g
Mantelirouhe, 1 rkl337g1948kcal71.1g17.9g170.2g39.1g
Kananmuna kuoreton 309g441kcal38.6g0.9g31.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g23g90kcal0g22.3g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g421g506kcal2.1g126.4g2.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8192g23644kcal540.4g1445.4g1723.4g82.4g
Valittu annoskoko4096g11822kcal270.2g722.7g861.7g41.2g
Annoskoko puolitettuna2048g5911kcal135.1g361.4g430.9g20.6g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965