Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1g7.2kcal0g0g0.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen12g3.9kcal0.4g0.6g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai18g63kcal2.2g12.8g0.4g0.5g
Hiiva, 50g2g1.2kcal0.3g0g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g4g2.3kcal0.4g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]4g5.6kcal0.6g0.6g0.1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana82g167kcal7.8g28.4g2.6g4.8g
Valittu annoskoko41g83kcal3.9g14.2g1.3g2.4g
Annoskoko puolitettuna21g42kcal2g7.1g0.7g1.2g
Arvot/100g100g203kcal9.5g34.5g3.2g5.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427